|
Cantitățile sunt cam pentru 4 porții
Ingrediente:
300g mazăre congelată
2 linguri extra light olive oil (30 ml)
1 ceapă, curațată și tăiată cuburi (măricele)
1 roșie tăiată cuburi
1 cartof mediu tăiat cuburi
½ linguriță semințe de cumin (chimion, nu chimen)
1 linguriță de praf de ghimbir
4-6 frunze de mentă (după gust)
350 ml lapte rece
sare după gust
piper negru măcinat (proaspăt) după gust
pentru decorare:
8-10 frunze de mentă
3-4 lingurițe smântână (fermentată)
puțin ulei de măsline
- se fierbe mazărea în apă suficientă (cât să le acopere)
- într-o tigaie încingem uleiul
- adăugăm ceapa, roșia și cartoful; putem adăuga puțină (dar puțină!) apă dacă roșiile nu sunt zemoase, atât cât să nu lipească
- le călim/înăbușim până când ceapa și cartoful sunt fragede (și făcute)
- amestecul din tigaie se trece într-un blender și blenduiește
- adăugăm mazărea și blenduim până obținem o cremă
- adăugăm frunzele de mentă și laptele și blenduim...
- punem amestecul înapoi în tigaie și adăugăm restul de mirodenii
- potrivim de sare
- punem în farfurii/cești și decorăm cum vrem (recomand cu frunză de mentă pe smântână și puțin ulei de măsline pe lângă, câteva boabe de mazăre păstrate după fiert în acest scop)
- nu pun ghimbirul proaspăt fiindcă cred că are un gust prea pronunțat și prea ”crud”, și nici nu vreau să-l pun alături de legume în tigaie.
Ingrediente:
300g mazăre congelată
2 linguri extra light olive oil (30 ml)
1 ceapă, curațată și tăiată cuburi (măricele)
1 roșie tăiată cuburi
1 cartof mediu tăiat cuburi
½ linguriță semințe de cumin (chimion, nu chimen)
1 linguriță de praf de ghimbir
4-6 frunze de mentă (după gust)
350 ml lapte rece
sare după gust
piper negru măcinat (proaspăt) după gust
pentru decorare:
8-10 frunze de mentă
3-4 lingurițe smântână (fermentată)
puțin ulei de măsline
A doua oară am avut grijă să am mentă proaspătă. |
- se fierbe mazărea în apă suficientă (cât să le acopere)
- într-o tigaie încingem uleiul
- adăugăm ceapa, roșia și cartoful; putem adăuga puțină (dar puțină!) apă dacă roșiile nu sunt zemoase, atât cât să nu lipească
- le călim/înăbușim până când ceapa și cartoful sunt fragede (și făcute)
- amestecul din tigaie se trece într-un blender și blenduiește
- adăugăm mazărea și blenduim până obținem o cremă
- adăugăm frunzele de mentă și laptele și blenduim...
- punem amestecul înapoi în tigaie și adăugăm restul de mirodenii
- potrivim de sare
- punem în farfurii/cești și decorăm cum vrem (recomand cu frunză de mentă pe smântână și puțin ulei de măsline pe lângă, câteva boabe de mazăre păstrate după fiert în acest scop)
- nu pun ghimbirul proaspăt fiindcă cred că are un gust prea pronunțat și prea ”crud”, și nici nu vreau să-l pun alături de legume în tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu